flight spotter

The assignment was designed on request from Billund Airport for a public space for flight-spotters, institutions and people on excursion.

As the area was placed in Denmark the first thought was to make a space, where the flight-spotters could watch the planes from a covered area protected against wind and weather.

The pavilion was designed with walls to divide the otherwise open room. These walls were placed in order to give separate spaces for the flight-spotters and the other visitors, but also to connect the pavilion to the surrounding area.

To give a better function the roof was slanted, which gave the flight-spotters a better view of the airport airspace.

Form follows function - and since the space was intended for flight-spotters, it was therefore important to give them the best facilities for spotting aircraft.

It was decided to form the design of the pavilion, in order to obtaining the best view of the runway. I cohesion with the slanted roof it was therefore possible to provide a bigger overview of the runaway and the airspace above.

copyright

2019 kasper friis egelund, all rights reserved